Lakásfelújítási támogatás 2021

null
Hogyan tudja kihasználni a 2021-es Lakásfelújítási támogatás előnyeit?
Minden információt egy helyre gyűjtöttünk!

Mi a Lakásfelújítási támogatás?

null
A Lakásfelújítási támogatás – más néven Otthonfelújítási támogatás – egy vissza nem térítendő állami támogatás, ami a lakóhelyül szolgáló ingatlan felújítási, korszerűsítési munkálataira igénylehető. Fontos, hogy utófinanszírozásról van szó, vagyis az elvégzett munkákról – anyagköltség, munkadíj – benyújtott számlák alapján utólagosan történik a kifizetés.
0
+
Forint támogatás
0
+
Féle munkálat
0
+
Gyereket nevelő szülők igényelhetik

Kik igényelhetik a lakásfelújítási támogatást?

null
A támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő – azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy élettársak közösen, együttes igénylőként – igényelhetik. Vagyis a Lakásfelújítási támogatást egyedülállók is igényelhetik, nem feltétele a házasság. (Ellentétben például a Babaváró támogatással, amelyet kizárólag házaspárok igényelhetnek.)

Mekkora összegű Lakásfelújítási támogatást kaphat az igénylő?

A Magyar Államkincstár a felújítási, korszerűsítési munkálatokról kiállított és kifizetett számlák értékének 50%-át, legfeljebb 3 millió Ft-ot utólag elutal az igénylő bankszámlájára.

Milyen arányban lehet megosztva az anyagköltség és a vállalkozói díj?

A támogatás összegében az anyagköltség, illetve a vállalkozói díj 50-50%-os arányban szerepelhet..

Igénybe lehet venni csak az anyagköltségre vagy csak munkadíjra?

A támogatás nem vehető igénybe sem kizárólag anyagköltségre (mert a munkálatokat akkor maga a család végezné el) sem kizárólag munkadíjra (akkor mi lenne a felújítás?).

Milyen munkálatokra fizet utólag az állam?

Ezermesteronline_Otthonszervíz

 • Bevezethető az ingatlanba a víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás, illetve kiépíthető vagy lecserélhető ezek belső hálózata.
 • Fürdőhelyiség, illetve WC létesíthető olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel.
 • Fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje is elvégezhető, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is.
 • Elvégezhető az épület szigetelése, ideértve a lábazatszigetelést, a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatok.
 • Lecserélhetők a külső nyílászárók, de redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése vagy cseréje is támogatható.
 • A párkányok, küszöbök cseréje vagy felújítása is elvégezhető.
 • Akár a teljes tető cseréje, felújítása vagy szigetelése is elvégezhető.
 • Égéstermék-elvezető építése, korszerűsítése.
 • Klímaberendezés beépítése, cseréje.
 • Napkollektor, napelemes rendszer telepítésére vagy cseréjére is költhető az összeg.
 • A belső tér is felújítható: burkolatok cseréje, felújítása, festése, tapétázása.
 • Galéria is építhető az állami pénzből.

 • Belső lépcső kialakítása, cseréje.
 • Szaniterek beépítése vagy cseréje.
 • Villanykapcsolók és -dugaljak kialakítása és cseréje.
 • Belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítése, cseréje vagy felújítása..
 • A lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása is elvégezhető.
 • Kerítés építhető.
 • Gépjárműtároló építése vagy nyitott gépkocsibeálló kialakítása.
 • Terasz, loggia, erkély, előtető építése.
 • Térburkolat készítése és cseréje.
 • Télikert kialakítása is megoldható.
 • Amennyiben az igénylő vagy gyermeke mozgáskorlátozott személynek minősül, akkor a 12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet 9. § (10) bekezdésében meghatározott akadálymentesítési munkák is finanszírozhatók utólag.
 • Megerősíthető a meglévő épület alapozása.
 • Beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje

Milyen számlákat fogad el a Magyar Államkincstár?

null
A számláknak az igénylő – együttes igénylők esetén az egyikük – nevére kell szólnia.

Milyen kiállítási dátum szerepelhet a számlán?
A számlát 2021. január 1-jén vagy azt követően kell kiállítani és teljesíteni.

Mennyi idő áll rendelkezésre az igényléshez?
A támogatás a lakáson végzett építési tevékenységek befejezését és a számlák kifizetését követően 60 napon belül igényelhető. Több számla esetén az igénylési határidő számításánál a legutolsó kifizetési időpontot kell alapul venni.

Milyen tevékenységről lehet kiállítva a számla?
A számláknak az építési tevékenységekhez szükséges anyagok költségeit, illetve a vállalkozási szerződés szerinti felújítással kapcsolatos tervezési, építési, szerelési munkálatokat kell tartalmaznia.

Mit szükséges igazolni átutalásos fizetés esetén?
Átutalással teljesített számlák esetén a kifizetés tényét dokumentummal kell igazolni.

Milyen szerződéseket szükséges és érdemes kötni?

null
A Lakásfelújítási támogatás igényléséhez minden esetben szükség van a megbízási vagy a vállalkozási szerződésre (vagy szerződésekre), amelyek részletesen meghatározzák a felújítással kapcsolatos tervezési, építési, szerelési munkálatokat és azok díját.
Amennyiben a szükséges anyagokat is a vállalkozó biztosítja az igénylő részére, akkor anyagköltséget és a vállalkozói díjat külön-külön kell tartalmaznia a szerződésnek.

Lakásfelújítási támogatási kérelem benyújtásának nyomtatványai és szerződésminták

A Magyar Államkincstár oldalán minden a Lakásfelújítási támogatás igényléshez szükséges dokumentum és szerződés egy helyen megtalálható. Az Ezermester Online Bt. a megrendelők igénye szerint vagy a Magyar Államkincstár oldalán található szerződésminták vagy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által ajánlott Építési szerződésminták és Építési Vállalkozók Etikai Kódexe alapján készített szerződésekkel vállalja el megbízásait.

További információ és időpont-egyeztetés:

+36 20 33 74 674

Mire számíthat, ha az Ezermesteronline-t választja?

A kapcsolatfelvétel előtt mindenképp érdemes tételesen végiggondolni, hogy milyen munkálatokat szeretne elvégeztetni, milyen ütemezésben és milyen időpontokban. Esetleg képeket, rajzokat készíteni, lemérni a távolságokat.

1.

Kapcsolatfelvétel

A kapcsolatfelvételhez javasoljuk a Díjmentes ajánlatkérés űrlapot. A telefonos egyeztetés során meghatározzuk a helyszíni felmérés idejét..A képeket, rajzokat  e-mailben érdemes elküldeni az ezermester@ezermesteronline.hu e-mailcímre.

2.

Helyszíni felmérés

A helyszíni felmérés során az ügyfélnek alkalma nyílik kollégánkkal átbeszélni a tervezett munkálatokat, pontosan egyeztethetőek az igények.

3.

Árajánlat készítése

Az ajánlatot, mely szerződéskötés esetén a szerződés 1.számú mellékleteként a munkálatok, anyagköltségek és díjak pontos leírását tartalmazza, e-mailben küldjük el.

4.

Szerződéskötés

Amennyiben az árajánlat elfogadásra kerül, és meghatározásra került a munka elvégzésének ideje, szerződést kötünk ügyfeleinkkel.

Forrás és további információ: https://bankmonitor.hu/lakasfelujitasi-tamogatas https://www.napi.hu/ingatlan/bankmonitor-lakas-ingatlan-felujitas-tamogatas-bank.719055.html https://hitelnet.hu/lakasfelujitasi-tamogatas/ https://bankmonitor.hu/cikk/egy-helyen-a-lakasfelujitasi-tamogatashoz-szukseges-osszes-nyomtatvany http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/kerelem-benyujtasanak-nyomtatvanyai https://mkik.hu/epitoipari-vallalkozok-etikai-kodexe-valamint-epitesi-szerzodesmintak https://ezermesterszakemberek.hu/lakasfelujitasi-tamogatas/